גישור להסכם יחסי ממון

למה צריך הסכם יחסי ממון?
אתם מכירים את ההוא, שברוב חוצפתו, יומיים לפני החתונה שלף נייר ודרש שתחתום. אתם מכירים את ההיא, דקה לפני שהכניסה שוב לחייה אביר על סוס לבן, דרשה ממנו לחתום שאין לו שום טענה אליה…
למה, שואלים אותי, אם החדש/ה שלי כל כך נפלאים והכל טוב, למה צריך להכניס עורכי דין לעניין, והשאלה מלווה באות קריצה השמורה לדיבור על עורכי דין, נו, אתם יודעים, אלה שהמצפון שלהם נקי כל כך כי מעולם לא עשו בו שימוש….
אז לפעמים לא צריך, באמת.
לא נוח לדבר על כסף בתחילת הקשר. בבוקר מדברים על הסדרי רכוש, ובערב מחזיקים ידיים לאור נרות…אנחנו חוששים לפגוע באושר החדש, בסיבים העדינים של הקשר ההולך ונבנה. בשביל מה? כשנגיע לגשר נעבור אותו… יש רק כמה דברים שצריך לדבר עליהם, אבל בטח שלא עכשיו. היום אנחנו יוצאים, מחר החתונה של רותי, אתמול היינו עייפים. מחר. זה לא בוער.
אבל זה כן. כשהספק הראשון יתעורר, כשהעימות הראשון יפרוץ, זה יהיה כבר מאוחר מדי. חוסר האמון כבר מחלחל, כבר צובע בחשדנות כל צעד.
אפשר לדבר היום, כדי לא להתפוצץ מחר.
כמגשרת, אני עוסקת בתהליכים בוני אמון בין בני זוג. למה לחכות למשבר הגירושין כדי לנסח את גבולות הרכוש האישי? למה להניח לחרדה לשלוח גרורות של חוסר אמון לקשר המתהווה והולך?
הליך גישור לגיבוש הסכם יחסי ממון מאפשר לך לנהל את ה"שיחות הקשות" תחת רשת הביטחון והתמיכה הרגשית שהליך הגישור מעניק. מסרים מורכבים ינוטרלו מן המטען המסוכן שלהם, צרכים אמיתיים יזכו לצפה ודיון.
אישור בבית המשפט יעניק שקט נפשי, בטחון כלכלי ואחיזה ברורה במציאות – גורמים הפועלים בברור לטובת הקשר. הדיון הגלוי והמכבד בהיבטים הבעייתיים של הקשר – הבלתי רומנטיים בעליל – יפחית את החרדות ויתרום להפגת חוסר הוודאות הכרוכה בהכרח בבניית קשר חדש.

שתפו: