אודות

אני מגשרת ועורכת דין העוסקת בגישור לגירושין. כמגשרת-עורכת דין, אני עושה שימוש בהכשרתי, כישוריי, והשכלתי המקצועית מתחום המשפט והליטיגציה כדי להקל על הצדדים את ההתמצאות בתחום, וחשוב מזה, את גיבוש העקרונות שישמשו אותם ליום שאחרי הגט – שהרי נפרדים האחד מהשני ולא מהאחריות ההורית, וודאי שלא מהילדים. יש לי ותק של למעלה מ-20 שנה בתחום הגישור. אני עוסקת בבניית הסכמי גירושין הוגנים, מאוזנים ויציבים לטווח ארוך, הסכמי הורות משותפת, גישור לבניית הסכמים לחיים משותפים, הסכמי ממון וברית זוגיות, וגישור בין דורי, לרבות סכסוכי ירושה בתוך המשפחה, וסכסוכים בין שותפים. יש ביכולתי לתת מענה לצורך בקיום הליך גישור במקום מגורי הצדדים. כמדריכת גישור בכירה אני עוסקת בהדרכה והסמכה של מגשרים בענייני משפחה, לרבות בהדרכה אישית של מגשרים בתחילת דרכם המקצועית כמגשרים – Supervision – כלומר בהנחייה והדרכה של מגשרים המבקשים להתמחות בתחום, בדרך של ייעוץ פרטני או גישור במשותף.

 

עלמה שרון

 

כמגשרת הדבר הכי קשה בשבילי זה להשתמש במילה "אני". למקד את הפוקוס על "אני" במקום על "אתם, הצדדים, הרצונות שלכם, האמת שלכם, זה למעול במשימת העבודה המרכזית שלי: לעזור לכל אחד מהצדדים במשבר לקבל כל מה שהוא צריך, במינימום פגיעה בצד השני."אני לא הבן אדם הכי חשוב בחדר", כך עונה קרי מנקל , אחת המגשרות הנודעות בארה"ב,  לשאלה מהו "הסוד" שלה כמגשרת, ואני מבקשת ללכת בעקבותיה. החשובים ביותר בחדר הגישור שלי הם הרצונות והצרכים של שניכם, ואם יש לכם ילדים, החשוב ביותר עבורי הוא הרצון שלכם להמשיך ולשמור עליהם, ולהמשיך ולהעניק להם כל מה שאתם יכולים, גם אם כבר לא תחת קורת גג אחת, אלא בשני בתים נפרדים. אני אמנם מתייחסת לרצונות שלכם כאל המנוע של התהליך, אבל זה לא אומר שאני מניחה לו לנסוע לכל כיוון שהוא ולהוריד אותכם מהפסים. השאיפות והצרכים שלכם מראים את הכיוון, אבל המקצועיות והידע של המגשר הם שיסייעו לכם לבחון האם שאיפות אלה תואמות את הצרכים האמיתיים שלכם, ובשלב שני, האם הם תואמים את המציאות- הכלכלית, הנפשית, המשפטית, ובמלים פשוטות, האם הם אפשריים.

 

תפקידי, כפי שאני מבינה אותו, לאפשר לכם להתייחס ולשקול את הקשיים שעומדים בפניכם– אובייקטיביים וסובייקטיביים כאחד. אבל באותה מידה, תפקדי לאפשר לכם להתייחס האחד לשני, כי אני מאמינה, שבסופו של דבר, רובנו מבקשים להראות את הצד המואר שלנו, ואני מאמינה, שאם רק תינתן לנו הזדמנות נאותה, רוב האנשים יעדיפו לנהוג בהגינות ובכבוד, בוודאי כאשר הם ממשיכים להיות "בעלים משותפים של הנכס היקר ביותר שלהם" – כלומר, הורים שצריכים להמשיך ולגדל ביחד את הילדים שלהם. אני כמובן יודעת, שלא תמיד ניתן להסדיר עימותים בהסכמה, (ויש גם מקרים בהם דווקא עדיפה התערבות של בית המשפט), ואני גם יודעת שאנשים, במיוחד בעת משבר, רואים לנגד עיניהם רק כאב, נקמה, ועלבון, ואפילו רק המחשבה על פשרה,הדדיות, התחשבות ופתרונות רציונאליים נחווית ככישלון וכתבוסה. אני יודעת היטב שבמצב נפשי כזה המוטו "תנסה, הרי אין לך מה להפסיד" פשוט לא חודר להכרה, כי החלק השפוי שלנו מוצף בכעס ודמעות. אבל אני משוכנעת, בשכנוע שגדל כל הזמן עם כל זוג נוסף שמגיע אלי, שתמיד יש טעם לנסות את דרך ההסכמה, ולא רק בגלל שזו הדרך היעילה (כלכלית) והקצרה ביותר אלא, ובעיקר, כי אתם רוצים להסתכל לעצמכם בעיניים בעוד שנה, חמש או עשר, ולדעת שעשיתם הכי טוב שאפשר היה, למענכם – ולמען הילדים שלכם.

קורות חיים

  • החל מ-1996 מגשרת באופן עצמאי, בתחומים: משפחה, עבודה, משפט מסחרי, תחום התמחות עיקרי – גישור לגירושין.
  • החל מ-1999 מדריכה בכירה, מרצה ומנחה סדנאות, במסגרת גומא המרכז הישראלי לגישור ואימון,  המוסד לגישור של לשכת עורכי הדין, גישור ישראל, סילפר, ועוד מוסדות פרטיים.
  • מדריכה מוכרת ע"י משרד המשפטים:  קורס גישור לענייני משפחה, קורס גישור בסיסי, וכן בתכנית ״פרקטיקום״–  התנסות מודרכת בגישור, המתקיימת בשיתוף עם הנהלת בתי המשפט.
  • בין הארגונים והמוסדות בהם הדרכתי: עיריית תל אביב, חברת החשמל, בנק הפועלים, לשכת הרווחה בעיריית חיפה, לשכת הרווחה בעיריית אשקלון, "לומדה" (מוסד חרדי להכשרה מקצועית בירושלים), השתלמויות מקצועיות למורים, הסתדרות המורים, המרכז לשלום המשפחה – אור יהודה, הדרכה ועבודה עם נוער במסגרות חינוך פורמאלי ולא-פורמאלי, המכון להשתלמות עורכי הדין).
  • כעורכת דין צעירה החל מ-1995 התמחיתי בדיני מקרקעין, ואח״כ בדיני משפחה. במקביל, עם תחילת מיסוד תחום הגישור בארץ, שימשתי גם כרכזת תא הגישור בנעמ״ת (תל אביב), וכן  פיתחתי, ריכזתי ולימדתי תכנית לימודים במגמת משפטים לבגרות, תיכון מור-מטרוווסט, רעננה,  והוצאתי לאור מדריך ללא משפטנים בשם "תביעות קטנות" (1995, הוצאת פרולוג)
  • מחברת-שותפה של  הספר "גישור–מדריך מעשי", אזרחי, עבודה, משפחה, בורסי-הוצאה לאור של ספרי משפט, התשע"ח- 2018.
  • לאחר כעשרים שנות הדרכה בגישור, פיתחתי, ריכזתי והנחתי  את פרק הגישור במסגרת התמחות ייחודית לשופטי משפחה באוניברסיטת חיפה.

רקע אקדמי

תואר ראשון בחוגים לפילוסופיה וספרות אנגלית, תואר שני בהצטיינות בחוג לספרות אנגלית (התמחות בתורות פרשנות וביקורת ספרותית), תואר ראשון במשפטים, לימודים לדוקטורט במכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות ע"ש כהן (אוניברסיטת תל אביב).

הכשרה בגישור

  1. 2009 הכשרה בCollaborative Law (Training in Interdisciplinary Team-Collaborative Divorce Practice), 28 ש"א, שיתוף פעולה בין המרכז הארצי לגישור וליישוב סכסוכים – משרד המשפטים ולשכת עורכי הדין בישראל.
  2. 2001 השתתפות בסמינר בינלאומי בהנחיית ד"ר דניאל דנה (MTI), לקבלת תואר יועץ מוסמך בגישור פנים ארגוני – "גישור וניהול קונפליקטים בסביבת העבודה".
  3. 2001 השתלמות בגישור בענייני עבודה, בהנחיית כבוד השופט בדימוס נחמיה גוטמן, במסגרת גומא
  4. 1996  קורס לגישור בענייני גירושין, בהנחיית ד"ר סוזן זיידל, פסיכולוגית ומדריכה בכירה בגישור לגירושין (לקבלת תעודת מגשר משפחה).
  5.  1995 קורס לגישור ולפישור, קונסנזוס, המרכז ליישוב סכסוכים, בי"ס למשפטים במסגרת המכללה למנהל, בהנחיית עו"ד יורם אלרואי. (לקבלת תעודת מגשר)

 שפות:

עברית, אנגלית, גרמנית, רומנית

שתפו: